Turizam

Pravila ponašanja za goste hotela

‘Namještali smo prosidbe, servirali šampanjac na plaži. Takve stvari su nam izvedive, ali rezervacija čarter leta za Guam, za dan kasnije, baš i nije’, poručuje sobarica…


Prilikom odlaska na odmor volimo se potpuno opustiti i zaboraviti na sve, pa i na osnove pristojnog ponašanja. Neke stvari ipak ne bismo trebali zanemariti, a Brittany Kriegstein, za Business Insider napisala je što gostima poručuje zaposlenica jednog britanskog hotela s pet zvjezdica.

Sobaricama nije ugodno kada zateknu (polu)gole goste dok im donose poslugu u sobu, pa poručuju kako bi im učinili posao puno ugodnijim kada biste odjeveni otvorili vrata.

Iako menadžeri vjerojatno vole vidjeti mini bar ispražnjen, sobaricama zaduženima za njegovo punjenje to i nije toliko drago. ‘U našem hotelu držimo više od 20 vrsta grickalica i pića, ja ih moram prebrojati i napuniti ako nešto nedostaje. Svaki dan u svakoj od 144 sobe. Da bih to učinila, moram donijeti sastojke na teškim kolicima, a ako ih tamo nema, moram prijeći cijeli hotel do skladišta. Čitav proces može potrajati i do tri sata’, poručila je ova sobarica.

Osoblju luksuznog hotela cilj je usrećiti gosta, pa moraju udovoljavati njegovim hirovima. Ipak, nemojte pretjerivati. ‘Namještali smo prosidbe, servirali šampanjac na plaži, ugostili smo raskošne zabave iznenađenja. Takve stvari su nam izvedive, ali rezervacija čarter leta za Guam, za dan kasnije, baš i nije’, kaže sobarica.

Ako ne želite da vas netko ometa u sobi, samo postavite znak da ne želite biti ometani, pa osoblje hotela neće smjeti ni pokucati na vrata. Inače im je dužnost nekoliko puta dnevno ući u sobu i počistiti, pa se nemojte naljutiti kada to učine.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close