NovacIzdvojeno

Pravednija dodjela potpora: Izravna plaćanja ograničavaju se na 100.000 eura po subjektu?

NOVI ZPP

Više potpora malim i srednjim, a manje velikim, smjernice su Europske komisije prema kojima bi se izravna plaćanja po gospodarstvu morala smanjivati za iznose iznad 60.000, a ukupan iznos ograničio na 100 tisuća eura.


Pravednija raspodjela potpora, konkretno izravnih plaćanja, pri čemu više treba ići malim i srednjim gospodarstvima, a manje velikim – smjernice su Europske komisije koje bi trebale zaživjeti u novoj Zajedničkoj poljoprivrednoj politici.

Od značajnijih promjena nalaže smanjenje primljenih izravnih plaćanja iznad 60.000 eura i ograničenje plaćanja na maksimalnih 100.000 eura po poljoprivrednom gospodarstvu. Potvrđuju nam to i u Ministarstvu poljoprivrede.

Prijedlog Europske komisije govori o tome da se izravna plaćanja po gospodarstvu moraju smanjivati za iznose iznad 60.000, pri čemu bi se ukupan iznos ograničio na 100 tisuća eura”, navode u odgovoru na naš upit kada se očekuje primjena istog u praksi te hoće li se odnositi na ukupan iznos potpora na razini godine ili isključivo za izravna plaćanja.

Više na agroklub.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close