Lifestyle

Praktični savjeti praktičnih žena

Opće je poznato da su žene sposobne za multitasking. No, to ne znači da uvijek stignemo sve napraviti ili da nam takvi pothvati uvijek dobro prođu zato nam praktični savjeti uvijek dobro dođu.


S godinama svaka od nas stekne neka praktična znanja i vještine kako bi dodatno popravili tu vještinu multitaskinga i kako bi što više skratile vrijeme koje bismo trebale provesti radeći nešto monotono.
Istina je, neke su u tome puno bolje jer su imale prilike učiti od iskusnih maherica, svojih mama dok su druge te vještine stekle s godinama.

1. Lakiranje noktiju.
Lakovi za nokte čuvaju se u hladnjaku kako bi im se produžio vijek trajanja. Nakon lakiranja noktiju, prsti se mogu staviti pod mlaz hladne vode da se on brže osuši.

2. Spašavanje frizure
Kad imaš ‘bad hair day’, a nemaš vremena prati, fenirati, peglati i uređivati svoju kosu, onda opereš samo šiške. Trik će poslužiti jedan dan. Ako nemaš šiške, a nemaš ni puno slobodnog vremena, odreži ih.

3. Brzinsko peglanje
Žuri vam se negdje, a košulja vam je malo zgužvana? Uvijek joj ovratnik možete brzinski ušminkati peglom za kosu.

4. Savršen ruž
Svaki put kad stavite ruž, ostane vam crveno na zubima? Jednostavno gurnite kažiprst u usta, stisnite usne i izvucite ga van. Ruž će izvana biti savršen, a neće vam ostajati po zubima.

5. Brzinska depilacija
Niste se depilirali par dana, a želite na brzinu obrijati noge da vam budu glatke i da možete odjuriti od kuće? Nanesite malo regenratora za kosu, ostavite minutu da vam dlake omekšaju i samo prođite britvicom.

6. Ubodi komaraca
S ljetom dolaze i nemili komarci. Ako vam se dogodi da vas ispikaju preko noći, a da nemate nikakvu kremu doma, samo nanesite malo paste za zube koja će pomoći da otok splasne. Ili jabučnog octa, to će pomoći da vas ne svrbi.

7. Hulahopke
Nekad one svilene hulahopke znaju padati dok hodamo, a kako se to ne bi dogodilo, samo noge pošpricajte lakom za kosu i neće se mrdati dok hodate.

8. Mrlje od pića
Vani ste, super se zabavljate, plešete i onda netko na vas propse tamno obojano piće? Bez drame, uzmite mineralnu vodu, natopite maramicu, ubrus ili nešto treće i dobro utapkajte na to mjesto kako vam ne bi ostala mrlja.


Tekst: telegram hr

Foto: wikimedia commons

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close