VijestiLifestyleScena

PP Grabovaču gledajte na HRT 4!

Pećina Samograd koja je dio Pećinskog parka Grabovača u Perušiću, u nedjelju će dobiti svoju emisiju na HRT 4 kao sastavni dio serijala pod nazivom “Bajkovita Hrvatska”.

Emisija je najavljena sljedećim opisom:

Lički dragulj, kako često nazivaju Pećinski park Grabovaču, zaštićeno je područje s netaknutom prirodnom ravnotežom, te kao takvo jedini pećinski park u Hrvatskoj. Na Grabovači se nalazi neprocjenjivo bogatstvo podzemnih krških oblika, čak 1/4 od ukupnog broja zaštićenih speleoloških objekata u Hrvatskoj. Sastoji se od osam špilja i jedne jame, od kojih su čak tri špilje na popisu zaštićenih nacionalnih geomorfoloških spomenika prirode, još od 1964. godine. Jedna od njih je i špilja Samograd, ljepotica stara nekoliko milijuna godina…
Najdulja špilja u Hrvatskoj je jamski sustav Kita Gačešina – Draženova puhaljka. Do sad je istraženo 26.885 metara dužine i 737 metara u dubinu, a nalazi se na sjevernim obroncima Crnopca na Velebitu.

Emisiju možete pogledati na HRT 4, u nedjelju 02. listopada 2014. s početkom u 19.05h.

Tekst: UL

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close