ScenaKultura

Poznti su dobitnici nagrada “Goranov vijenac” i “Goran za mlade pjesnike”

Na središnjoj manifestaciji 53. Goranova proljeća u Domu kulture u Lukovdolu u ponedjeljak su uručene nagrade ovogodišnjoj dobitnici “Goranova vijenca” pjesnikinji Sonji Manojlović te dobitnici nagrade “Goran za mlade pjesnike” vinkovačkoj studentici Mateji Jurčević


Poezija Sonje Manojlović, kako u obrazloženju ističe prosudbeno povjerenstvo, “jedno je od najpouzdanijih i najpoticajnijih čitateljskih trajnih boravišta u kontekstu suvremene hrvatske književnosti”.

“Autorica nas svakim novim naslovom iznenađuje dubokom polisemantičnošću stihova iza kojih stoji jedna od vrlo rijetkih osoba kojoj je poezija na duge staze istinska ljudska i svaka druga sudbina, a ne trenutačni hir i trik s debelom figom u džepu”, ističe prosudbeno povjerenstvo.

U pjesništvu Sonje Manojlović, dodaju, fascinantan je njezin “neupitni rast u stihotvornome umu, u osjećaju i bacanju rukavice u lice svijetu koji nam danas i prečesto nudi tek i jedino nihilističku apatiju i sve perverznije varijante svojega svakodnevnoga, lobotomirajućega spektakla”.

Stihotvorstvo i uopće pisanje Sonje Manojlović oduvijek je podrazumijevalo, na razini svekolikoga opusa, a nerijetko i u strukturi svake pojedine pjesme, bar nekoliko semantičkih križišta i raskrižja, teško uhvatljivih bilo dnevnomedijskim, bilo akademskim i inim čitanjima, smatra povjerenstvo.

Više čitajte na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close