Film i TVGrad ZagrebScena

Poznati su pobjednici festivala KinoKino

Članovi profesionalnog i dječjeg žirija prvog izdanja Međunarodnog filmskog festivala za djecu – KinoKino donijeli su odluke o najboljim filmovima!


Profesionalni žiri u sastavu Miha Hočevar (redatelj), Jaroslava Hynštova (programska koordinatorica Filmskog festivala u Zlinu) i Daniel Kušan (redatelj) nagradom za najbolji dugi film nagradili su indijsko ostvarenje “Duga” Nagesha Kukunoora.

Najboljim kratkometražnim filmom imenovan je irski film “Pidžama party” Kate Dolan, a glumačko ostvarenje malene Rebece Josephson u švedskom filmu “Moja sestra mršavica” Sanne Lenken zaradilo je i posebno priznanje ovog žirija.

Dječji žiri, sastavljen od sedmero osnovnoškolaca (Lorna Ilić, Rok Jakopović Potz, Katarina Jukić, Viktor Mijatović, Laura Radičević, Lovro Svetina i Karla Škrlec), nagradu za najbolji dugi film dodijelio je nizozemskom filmu “Mali gangster” Arnea Toonena, a nagradu za najbolji kratki film ostvarenju “Prije bombe” Tannaz Hazemi.

Prvi KinoKino službeno je zatvoren u subotu u 19 sati u kinu Europa proglašenjem pobjedničkih filmova i projekcijom jednog od najvećih filmova za djecu svih vremena i klasika jugoslavenske kinematografije – filma “Izgubljena olovka” Fedora Škubonje.

Program će se nastaviti i u nedjelju 20. ožujka, kada će na festivalskom repertoaru biti, između ostaloga, reprizna projekcija jednog od pobjedničkih filmova.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: Kino Europa facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close