Scena

Poznati američki rock bend od 1985. nosi ime Nikole Tesle – upoznajte TESLA THE BAND

Jeste li ikad pomislili da u dalekoj Americi Ličan ima bend nazvan po sebi?


Davne su to bile godine kad su se Ličani selili u Sjevernu Ameriku. Brodovi iz Rijeke selili su građane, a neki od njih ostali su u Americi do kraja života. Jedan od njih bio je i Nikola Tesla, zasigurno najpoznatiji Ličan na svijetu. Inspiracija je mnogim muzejima, a u Americi ga cijene kao Amerikanca. Tako je nastao i Tesla the Band.

Logo Tesla the banda (fotografija: Tesla the band Facebook)
Logo Tesla the banda (fotografija: Tesla the band Facebook)

 

Rock band iz Sjeverne Kalifornije osnovan je davne 1985. godine iz benda pod nazivom City Kidd nastalog 1982. godine. S obzirom da su imali zvuk drugačiji od drugih, na prijedlog menadžmenta bend je uzeo ime ekscentričnog inovatora Nikole Tesle iz Like. Ideja se temeljila na činjenici da je Tesla pionir izuma radija.

 

 

Tesla bandu jedan od prvih hitova bila je ljubavna pjesma “Love song” i to 1989. godine kada je ušla u američki Top 10 te tada postala najveća uspješnica benda.

Tesla band danas čine Jeff Keith, Frank Hannon, Dave Rude, Brian Wheat i Troy Luccketta. Iz prve postave benda koja je sezala u 1984. godinu su svi osim Dave Rudea. Tesla the band imaju Facebook stranicu od 588 300 fanova na kojoj i danas možete pratiti gdje sve sviraju kao jedan od dugovječnijih bendova Sjeverne Amerike. U 2015. imaju veliku turneju a fanovi sve prate putem web stranice.

Jesu li članovi benda Tesle ikad bili u Lici nije nam poznato, ali istražiti ćemo i svakako ih pozvati u rodno mjesto Tesle – Smiljan kod Gospića. Dok ne provjerimo kada nam dolaze, uživajte u Teslinoj glazbi ovih američkih rokera.

Foto: David Polston/teslatheband.com

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close