Film i TV

Poznat je program Pulskog filmskog festivala

Za ovogodišnji Pulski filmski festival, koji će se održati od 9. do 16. srpnja, odabrano je 16 dugometražnih i 18 kratkometražnih igranih filmova u Hrvatski program, te njih 16 za Međunarodni program.


Po riječima Hrvoja Pukšeca, predsjednika Umjetničkog savjeta, publiku i stručnu javnost 63. Pulskog filmskog festivala očekuje najbolje od hrvatskog filma, najbolji recentni dugometražni filmovi, najbolji novi kratkometražni igrani, ali i najbolji hrvatski cjelovečernji filmovi snimljeni u posljednjih 25 godina.

“Superlativi se neće iscrpiti na hrvatskim filmovima jer i naši međunarodni programi sadrže sjajne naslove. Umjetnički ih je savjet probrao na najvažnijim svjetskim festivalima, a pronašli smo i nekoliko manje razvikanih a opet odličnih ostvarenja”, ocijenio je Pukšec.

U Hrvatskom programu sedam filmova će se prikazati u konkurenciji, tri izvan, a šest su manjinske koprodukcije, dok je od 18 kratkometražnih filmova jedna manjinska koprodukcija, najavljeno je s Pulskog filmskog festivala.

Za festivalske nagrade natječu se “Generacija ’68” Nenada Puhovskog, “Ministarstvo ljubavi” Pave Marinkovića, “Narodni heroj Ljiljan Vidić” Ivana-Gorana Viteza, “S one strane” Zrinka Ogreste, “Sve najbolje” Snježane Tribuson, “Pomutnje” Lane Kosovac i “Trampolin” Katarine Zrinke Matijević.

Izvan konkurencije prikazuju se “Modri kavez” Brune Bajić, “Život je truba” Antonija Nuića i “Oslobođenje Skoplja” Rade i Danila Šerbedžije.

Od manjinskih koprodukcija izabrani su filmovi “Dobra žena” Mirjane Karanović, “Puni udar” Davida Verbeeka, “Houston, imamo problem!” Žige Virca, “Lazar” Svetozara Ristovskog, “Trema” Yorgosa Zoisa i “Vrapci” Runara Runarssona.

Više na tportal.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close