Događanja

Poznat je novi datum Festivala igranja u Gospiću

Saveza Društava „Naša Djeca“ i DND Gospić u suradnji s Centrom Rastimo zajedno, a uz potporu inicijative The Human Safety Net organizira Festival Igranja u Park-šumi Jasikovac, u nedjelju, 16. lipnja u 10.00 sati povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja.


Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava „Naša Djeca“ organiziraju Festival igranja za djecu i roditelje tijekom travnja i svibnja 2024. godine u 6 gradova diljem Hrvatske. Kako su zbog vremenskih neprilika bili primorani odgoditi Festival igranja, ovaj put nadaju se lijepom vremenu i veselom druženju s malim zakašnjenjem.

Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti uključivanje roditelja u igru s djecom. Zajednička igra izrazito je važna za produbljivanje odnosa roditelj-dijete te skladni razvoj djeteta.

Zašto igra? Igra je dječji najvažniji posao. Omogućuje djetetu skladan tjelesni, intelektualni, socijalni i emocionalni razvoj. Igra je aktivnost kojom se dijete izražava i potvrđuje – to je snaga koja ga upućuje na nove aktivnosti, pomoću kojih razvija sve svoje mogućnosti.

Zašto zajednička igra? Roditelji koji su podržavajući i osjetljivi na djetetove potrebe pozitivno utječu na socijalni i emocionalni razvoj djeteta, odnose djeteta s drugima, pa čak i školski uspjeh. Djeca uče o sebi i svijetu kroz odnose, od kojih je odnos privrženosti s roditeljima ključan. Zajedničkom igrom odnos između roditelja i djeteta poboljšava se na jednostavan, učinkovit i dugotrajan način.

Na Festivalu igranja volonteri će za roditelje i djecu pripremiti zanimljive igre kao što su: Hoki-poki“, „Sadimo vrt“, „Kad me vodi mamina/tatina ruka, odrastam bez muka“ i druge.

Potporu Festivalu igranja pružili su Grad Gospić, Komunalac Gospić d.o.o. i volonteri Generali osiguranja – podružnica Gospić.

Dođite i igrajte se s njima!

 

 

 

 

Foto: Lika Club, Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close