VijestiPolitika

Poznat datum održavanja konstituirajuće sjednice skupštine Ličko-senjske županije

Konstituirajuća sjednica skupštine Ličko-senjske županije održati u utorak, 09. travnja 2019. godine s početkom u 11.00 sati u Velikoj vijećnici u Gospiću, izvijestio je županijski Ured državne uprave.


U kratkom priopćenju nema drugih informacija, tako da i dalje ostaje otvoreno pitanje jesu li liste s najviše osvojenih vijećničkih mandata postigle dogovor o skupštinskoj većini. S obzirom da se nitko od glavnih aktera još nije oglasio o rezultatima pregovora oko slaganja skupštinske većine, može se zaključiti da dogovora još nema.

Podsjetimo, HDZ ova koalicija na prijevremenim izborima osvojila je 13 mjesta, na drugom mjestu sa sedam osvojenih mjesta je lista grupe birača Darka Milinovića, a na trećem HSP sa šest vijećnika. Lista čiji je nositelj gradonačelnik Novalje Ante Dabo osvojila je tri mandata, a dva lista SDSS-a. Ključ skupštinske većine u rukama je HSP-ova predsjednika i gradonačelnika Gospića Karla Starčevića koji mora odlučiti hoće li koalirati s HDZ-ovom koalicijom ili nezavisnim listama župana Darka Milinovića i Bure promjena čiji je nositelj novaljski gradonačelnik Ante Dabo.

Ne dođe li do dogovora, odnosno padne li opet županijski proračun za 2019. godinu, Ličani će ponovno na izbore, no ovoga puta moći će birati i župana.

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LikaClub/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close