VijestiKulturaTurizam

POZIV “Od sjemenke do ploda” u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit

Povodom obilježavanja 22. travnja, Dana planeta Zemlje i Dana Grada Senja organiziramo u suradnji s Gradskom knjižnicom Senj promociju knjige „Od sjemenke do ploda – vodič kroz svijet drveća i grmlja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit“ autora dr. sc. Daria Kremera i dip. ing. šum. Irene Krušić Tomaić.

Promocija će se održati u sklopu programa Noći knjige u prostorima Gradske knjižnice Senj 22. 04. 2016. godine s početkom u 19:00 sati. Vodič će nam predstaviti jedan od autora dr. sc. Dario Kremer, voditelj Farmaceutskog botaničkog vrta „Fran Kušan“ i recezent knjige prof. dr. sc. Antun Alegro s Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Knjiga predstavlja popularno – stručni vodič kroz floru drvenastih biljnih vrsta koje rastu na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Svrha vodiča je omogućiti čitatelju da na najlakši i najbrži način prepozna drvenaste vrste prilikom razgledavanja Nacionalnog parka. Vodič je napisan tako da se njime mogu služiti dobri poznavatelji biljnoga svijeta, ali i oni koji se s drvenastim biljkama tek usputno susreću. Opisi vrsta napravljeni su detaljno, uz korištenje stručnih izraza i namijenjeni su ponajprije onima kojima je bliska stručna botanička terminologija. Oni manje stručni trebali bi u Vodiču predstavljene vrste prepoznati na temelju brojnih fotografija u boji kojima je popraćen opis svake vrste. Vodič kroz svijet drvenastih biljaka Nacionalnog parka Sjeverni Velebit namijenjen je svim ljubiteljima prirode koji žele upoznati dio velikog bogatstva biljnog svijeta Velebita.

Promocija knjige „Od sjemenke do ploda – vodič kroz svijet drveća i grmlja Nacionalnog parka Sjeverni Velebit“  održati će se u Gradskoj knjižnici Senj, petak 22.04.2016. u 19:00 sati.

 


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close