Ličko-senjska županijaPolitika

POZIV NA PROSVJED: Građani Otočca su se podigli na noge za spas svog radija i ZA OTOČAC!

Gradsko vijeće Otočca nedavno je usvojilo amandmane na proračun grada Otočca za 2018. godinu kojima su drastično smanjena financijska sredstva za sport, turizam i kulturu u gradu Otočcu.


Jedna od najtežih posljedica ove odluke Gradskog vijeća bit će gašenje Hrvatskog radija Otočac. Hrvatski radio Otočac, koji radi od 2. kolovoza 1966. godine, jedna je od najdugovječnijih radijskih postaja u Hrvatskoj, a s dobivenim sredstvima može egzistirati još 83 dana.

Problemi s kojima će se suočiti sport, turizam i kultura u Gradu Otočcu nakon drastičnog smanjivanja financijskih sredstava bili su tema jučer održane emisije na Hrvatskom radiju Otočac. U emisiji su sudjelovali gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, direktorica Hrvatskog radija Otočac Ruža Orešković i predstavnici ostalih zakinutih udruga. Za vrijeme održavanja emisije u studio je došao nepozvan i pokušao nasilno ući predsjednik Gradskog vijeća grada Otočca Branislav Šutić, koji je na kraju sudjelovao u raspravi.

Ovakav razvoj događaja rezultirao je pobunom građana Otočca protiv lokalnih moćnika na čelu sa Branislavom Šutićem. Građani Otočca podigli su se na noge za spas svog radija koji je simbol grada Otočca i odlučili su se boriti za boljitak svih građana Otočca, neovisno o političkoj pripadnosti.

Grupa građana Otočca poziva na mirni Skup potpore „ZA OTOČAC” koji će se održati u subotu, 13.1.2018. na trgu Dr. Dražena Bobinca s početkom u 11 sati.

Iziđimo svi zajedno u miru, dostojanstveno i recimo jasno, DA boljitku svih naših sugrađana. Malih i velikih, mladih i starih, zdravih i bolesnih. Za bolje sutra svakog od nas. Samo jedan mali šapat je dovoljan da uzdrma tišinu u kojoj se naš grad našao. Jedan mali šapat svakog od nas neka bude znak za buđenje novih ideja. Pozitivnih ideja. Neka probudi našu usnulu savjest. Ona će nam svima pokazati ispravan put. Put u bolje sutra. Učinimo naš grad, GRAD OTOČAC – PONOSNIM!, poručuju građani Otočca.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Hrvatski radio Otočac

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close