Zadarska županija

Požari kod Klisa i na Dugom Otoku

Vatrogasno operativno središte zaprimilo je 12. kolovoza nekoliko dojava o požarima otvorenog prostora na priobalju. Gotovo istovremeno su izbili veliki požari kod Klisa i na Dugom Otoku.


Požari u blizini Klisa su rezultat jakog grmljavinskog nevremena. U 14:33 sata ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na području Kozjak-Markezina Greda. Opožareno je 1,4 ha trave i niskog raslinja. Na gašenju požara sudjelovala su 3 vatrogasca s jednim vozilom iz DVD-a Klis te 1 protupožarni zrakoplov Canadair, koji je išao na požar Veliki Bročanac. Požar je ugašen u 19:30 sati.

U 14:53 zaprimljena je dojava o požarima raslinja na području Konjsko i Veliki Bročanac. Požarima je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na ukupno oko 20 ha. Na gašenju požara sudjelovala su 2 protupožarna zrakoplova Canadair te 30 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Split te DVD-a Zagora, Dugopolje, Solin, Vranjic i Mladost.

Požar kod Konjskog je ugašen u 17:10. Požar kod Velikog Bročanca je lokaliziran u 17:30 sati. Na požarištu je na dežurstvu ostala DVD Zagora s 5 vatrogasaca i 2 vatrogasna vozila.

Trenutno je stanje na požarištima dobro. Pomogla nam je i kiša, koja je olakšala posao vatrogascima, te je požarište uredno sanirano”, rekao je Bože Delić, zapovjednik Operativnog područja Solin.

Oko 12 sati izbio je požar na području Bitelić kod Peruče. Opožareno je 5 ha trave, niskog raslinja i borove šume. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Sinj i DVD Sinj. Požar je ugašen u 17:30 sati.

Požari u Zadarskoj županiji

Županijski vatrogasni operativni centar Zadar zaprimio je dvije dojave o požarima otvorenog prostora. U 14:25 stigla je informacija o požaru kod Smokovića, u kojem je izgorjelo 7 ha trave i niskog raslinja. Požar je do 16:30 gasilo 10 vatrogasaca s 3 vozila iz JVP Zadar.

U požaru na lokaciji Dugi Otok-Uvala Sakarun, za koji je dojava zaprimljena u 15:10 h, opožarena su 3 ha trave, niskog raslinja, makije i borova šuma. Na gašenju požara sudjelovala su 2 protupožarna zrakoplova Canadair te ukupno 22 vatrogasaca sa 8 vatrogasnih vozila iz DVD-a Sali i SIVP Dugi Otok. Požar je lokaliziran u 17:20 sati, a tijekom noći na dežurstvu je ostao DVD Sali.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HVZ

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close