Lifestyle

Požar na Velebitu još nije ugašen, kanaderi ne mogu djelovati

Požar koji već danima gori na Velebitu još nije ugašen.


Da podsjetimo, požar koji je buknuo na Velebitu na minskom području u ponedjeljak je zaprijetio i Obrovcu. Nošena jakom burom vatra se širila munjevitom brzinom, a gašenje su otežavali minski sumnjiva područja te su se povremeno čule i detonacije mina. U posljednji trenutak spašene su kuće i požar je stavljen pod nadzor, a evakuirani stanovnici Modrića su se vratili svojim kućama.

Požar je i dalje aktivan još samo na predjelu Tulovih greda. Radi se o miniranom području pa ga vatrogasci ne mogu gasiti. Vatrogasne snage nadziru požar i ne dopuštaju da se proširi izvan miniranog područja.

Zračne snage na požarištima na Velebitu ostvarile su više od 32 sata naleta te izbacile oko 320 vodenih bombi. Letačke posade kanadera pokušale su se i jučer probiti do požarišta na Velebitu, no zbog jakih turbulencija nisu mogle djelovati.

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot HRT

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close