Lifestyle

Povjerenstvo za indijsku konoplju napokon imenovano

Odlukom ministra zdravlja Siniše Varge osnovano je Povjerenstvo za analizu i preporuke primjene indijske konoplje/kanabinoida u medicinske svrhe.

Povjerenstvo za indijsku konoplju napokon je imenovano, a ovaj je slučaj jasno pokazao snagu medijskog pritiska – nakon što su svi (neki od samog početka, a drugi kad su shvatili o čemu se radi) objavili priču o Huanitu Luksetiću i njegovoj kalvariji kroz koju prolazi zbog multiple skleroze, država je reagirala.

huanito22

Naravno, ovakvo se povjerenstvo traži već godinama, no do sada su razni vladajući smatrali kako se radi o hrpi napušenih likova koji bi to radili legalno, bez obzira na sve podatke o blagodatima kanabionoida na zdravlje čovjeka.

No, nakon što je Huanito uhićen i u prvim napisima proglašen dilerom i tko zna što sve ne, istina je izašla na vidjelo (ne volimo se hvaliti, ali mi smo bili bez ikakve konkurencije prvi koji su napisali istinitu priču, netom nakon uhićenja) i država je bila prisiljena povući pravi potez.

Sad se pravi potez očekuje od povjerenstva kojem je na čelu Ognjen Brborović s Katedre za socijalnu medicinu i organizaciju zdravstvene zaštite Medicinskog fakulteta u Zagrebu, a osim njega u Povjerenstvu su Vladimir Trkulja iz Zavoda za farmakologiju zagrebačkog Medicinskog fakulteta, Josip Čulig s Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” i Katedre za farmakologiju osječkog Medicinskog fakulteta, Slavko Sakoman, Hrvoje Tiljak s Katedre za obiteljsku medicinu zagrebačkog Medicinskog fakulteta, savjetnik u Vladinu Uredu za suzbijanje zloporabe droga Dubravko Klarić, Tea Strbad iz HZZO-a, Borislav Belev iz KBC-a Zagreb,Marija Pećanac iz Ministarstvo zdravlja i Saša Bajlo iz Udruge “Medicinska konoplja”.

Podsjetimo da smo provodili anketu po ovoj temi, više pročitajte na linku: ANKETA; rezultati o legalizaciji marihuane.

Tekst: UL/Metro portal


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close