GastroLifestyleZdravlje

Povijesni trenutak za svjetski slavni sir s Paga

MIH sirana Kolan je uspješno prošla sve faze procesa kontrole i certifikacije Paškoga sira te je ispunila sve uvjete Udruge proizvođača Paškoga sira u specifikaciji proizvoda


Paški sir MIH sirane Kolan dobio je prvi certifikat za Paški sir (ZOI), što ga je izdao Biotechnicon, akreditiran za aktivnosti certifikacije proizvoda prema međunarodnoj normi HRN EN ISO/IEC 17065, koja se odnosi na rad certifikacijskih tijela za proizvode kod Hrvatske akreditacijske agencije. MIH sirana Kolan je uspješno, zajedno sa svim svojim kooperantima, prošla sve faze procesa kontrole i certifikacije Paškoga sira te je bez ikakvih nesukladnosti ispunila sve uvjete Udruge proizvođača Paškoga sira u specifikaciji proizvoda.

Ovo je povijesni trenutak za otok Pag u kojem je Paški sir konačno dobio ono što zaslužuje. Zaštićen je od strane Ministarstva poljoprivrede RH, što je najveća razina zaštite izvornosti proizvoda koja postoji u Republici Hrvatskoj, obavljena prema svim standardima EU-a, a sljedeći cilj je upravo zaštita na razini Europe. Paški sir je sada u samoj eliti sireva, ne samo na europskoj, već i na svjetskoj razini.

Ova oznaka daje poseban značaj kontroli proizvodnje Paškoga sira. Obilježja ovakvog jednog certificiranog proizvoda su jasno definirane sirovine, detaljan opis gotovog proizvoda, striktno geografsko područje proizvodnje, dokaz o porijeklu Paškoga sira, kakvoća i ostale strogo definirane karakteristike proizvoda, piše Novi list.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/Paški sir - MIH Sirana Kolan

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close