WebTechIzdvojeno

Povijesni trenutak: Portal Lika Club u 29 dana imao više od 100 000 čitatelja i preko 249 000 pregleda

U NAJKRAĆEM MJESECU U GODINI, VELJAČI

U veljači 2020. godine, prvom mjesecu nakon velikog redizajna, portal Lika Club oborio je dosadašnji rekord čitanosti i to za čak 34,88% po broju jedinstvenih korisnika


Prije šest godina, na današnji dan, Dan žena, portal Lika Club pušten je u javnost. Domena je postala aktivna i prvi članci objavljeni su u dobroj vjeri i s nadom da ćemo postići naš cilj. Cilj je od prvog dana bio dostići 100 000 korisnika. Tijekom godina, obarali smo rekorde, a posljednji takav bio je listopad 2019. s 85 000 korisnika, i nešto više od 140 000 posjeta.

Početkom 2020. napravili smo veliki strateški medijski iskorak potpuno redizajniravši portal, znak i logo, što je uključivalo i korekciju uredničke političke s povećanjem autorskog sadržaja i drugih materijala. Taj korak predstavljao nam je veliku odgovornost jer promjene nisu lake, kako čitateljima tako ni nama koji svakodnevno radimo na kvaliteti i vašem informiranju. Ipak, već u siječnju nakon redizajna reakcije na naš potez su bile i više no dobre. Konkretniji rezultati došli su u najkraćem mjesecu 2020. godine što je očit znak da je naš redizajn tehnički odrađen odlično jer se kvaliteta posjete povećala, kao i brending samog medija s novim vizualnim identitetom.

Hvala vam na najljepšem mogućem poklonu za šesti rođendan portala

Vi, naši čitatelji, prepoznali ste razvoj medija i ulaganja u Lika Club i za šesti rođendan na Dan žena dali ste nam najljepši mogući poklon – pregledali ste nas više od 249 000 puta, i bilo vas je više nego ikad – 115 745 u samo 29 dana veljače. Ako usporedimo taj rezultat s dosadašnjim najčitanijim mjesecom, to je 34,88% više u odnosu na dosadašnji najveći broj korisnika, te 72,51% veći broj posjeta našim člancima. Impresivne brojke rezultata su rada malog ali efikasnog tima, a primarno truda da bi Vi imali pravovremene, točne i relevantne informacije o velikom području koje obuhvaća Ličko-senjsku županiju, a često i Karlovačku, Zadarsku i Primorsko-goransku. Nismo se libili pisati niti o Zagrebu, ali i o drugim dijelovima Hrvatske kroz razne teme od značaja naših čitatelja i naše domovine. Ovim rezultatom najčitaniji lički medij krenuo je u novu eru informiranja.

Rekord potvrdio i Gemius Audience, portal Lika Club i dalje jedini brani ličke boje na toj relevantnoj ljestvici čitanosti u Hrvatskoj

Portal Lika Club već nekoliko godina, jedina je lička domena na ljestvici čitanosti Gemius Audiencea Hrvatska, koja je poznata po svojoj relevantnosti u marketinškom svijetu i nemogućnosti manipulacije rezultatima o čitanosti. Službenim rezultatima ovaj tekst ćemo ažurirati kada Gemius objavi statistiku za veljaču.

Nastavite s nama u 2020. s novim formatima i platformama

U mjesecu travnju 2020. održati će se prvo događanje portala Lika Club, a na YouTube kanalu Lika Club već možete vidjeti neke novosti i video sadržaj. Nastavite s nama i idemo dalje! Najčitaniji lički medij – s vama uvijek točno, relevatno i neovisno.

 

Redakcija portala Lika Club koja vam zahvaljuje od srca;

Ante Fumić, voditelj portala

Tena Brnad, glavna urednica portala

Josip Durdov, fotoreporter

Lana Matica, novinarka

Iva Vidović Pocrnić, istraživačka novinarka

Nino Salkić, fotoreporter

Zajedno s vanjskim suradnicima; Marko Ivković, Branka Pavlović, i svi drugi koji svakodnevno čine naše izvore sadržaja i informacija.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close