Turizam

POVIJESNI REZULTATI Prošle godine ostvareno 3,2 milijuna noćenja u Ličko senjskoj županiji!

Prema podacima sustava eVisitor od siječnja do kraja prosinca turističke 2017. godine ostvareno je 18,5 milijuna dolazaka što je porast od 13 posto te 102 milijuna noćenja, što je porast od 12 posto. Riječ je o povijesnim turističkim rezultatima za Hrvatsku koja je ove godine potvrdila poziciju jedne od najpopularnijih turističkih destinacija koja privlači sve više gostiju tijekom svih dijelova godine. Zadovoljni mogu biti i u Ličko-senjskoj županiji koja je s 3,2 milijuna noćenja također ostvarila rekordan rezultat na čelu sa svojim perjanicama Novaljom i Plitvičkim jezerima, iako je turizam živjela čitava županija.

Hrvatska turistička ponuda, u ovoj godini, bit će predstavljena na 26 turističkih sajmova na kojima će nastupati Hrvatska turistička zajednica. Od tog broja, bit će realizirani nastupi na 9 specijaliziranih sajmova koji obuhvaćaju nautičku, kongresnu i kamping ponudu dok će novi vizualni koncept i novo kreativno rješenje štanda HTZ-a po prvi puta biti predstavljeno na sajmu ITB Berlin u ožujku. S ciljem postizanja još boljih rezultata na pojedinim tržištima predviđeno je proširenje sadašnje mreže predstavništva s novim uredima u Kini – Šangaju, Južnoj Koreji – Seulu, SAD-u – Los Angelesu i Italiji – Rimu.

Rekordna godina u dolascima i noćenjima

Promatrajući period od siječnja do prosinca, strani turisti su ostvarili 16,5 milijuna dolazaka i 89,8 milijun noćenja , a poraste bilježe i domaći turisti koji su ostvarili 12 milijuna noćenja te rast od 14 posto. U periodu od siječnja do kraja prosinca najviše je noćenja ostvareno u Istri (28 milijuna noćenja), Splitsko-dalmatinskoj županiji (19 milijuna noćenja) te na Kvarneru (18,6 milijuna noćenja). Slijede Zadarska županija (13,7 milijuna noćenja), Dubrovačko-neretvanska županija sa 8,5 milijuna noćenja, Šibensko-kninska sa 7,1 milijuna noćenja, Ličko-senjska županija s 3,2 milijuna noćenja te Zagreb s 2,3 milijuna noćenja. Na kontinentu je ostvareno 2 milijuna noćenja (+15 posto), a najviše noćenja je ostvareno u Karlovačkoj županiji (576 tisuća noćenja), Krapinsko-zagorskoj županiji (322 tisuća noćenja) te u Osječko-baranjskoj županiji (188 tisuća noćenja).

Top destinacije po noćenjima su Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Medulin i Umag. Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih devet mjeseci 2017. godine prihodi od turizma su iznosili 8 milijardi i 724 milijuna eura, što u odnosu na isti period prošle godine predstavlja rast od 10 posto, odnosno 822 milijuna eura.

Izvor: PRESS

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close