VijestiLifestyle

Povećanje naknada za novorođenu djecu u Općini Plitvička Jezera

Lijepa vijest stiže iz Općine Plitvička Jezera. Povećani su iznosi jednokratne novčane pomoći koje Općina isplaćuje roditeljima novorođene djece s područja Općine u svrhu opremanja novorođenčadi.


Naknada za opremu novorođenčadi u Općini Plitvička Jezera do sada je iznosila 3.000,00 kn za prvorođeno dijete te za svako iduće dijete 500,00 kuna više.

Odlukom načelnika Ante Kovača od 2. siječnja 2019. godine Općina Plitvička Jezera će za svako prvo dijete u obitelji, rođeno u 2019. godini, roditeljima isplatiti 5.000 kuna odnosno dvije tisuće kuna više nego do sada. Za drugo novorođeno dijete obitelji će dobiti 5.500 kuna, dok za treće novorođeno dijete roditelji imaju pravo na pomoć u iznosu od 6.000 tisuća kuna odnosno za svako slijedeće rođeno dijete po 500,00 kn više.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć ostvaruje se kada bar jedan od roditelja novorođenog djeteta ima stalno mjesto prebivališta na području općine Plitvička Jezera.

Detalje odluke pronađite na LINKU

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close