KarijeraIzdvojeno

Povećanje broja nezaposlenih u Lici, najtraženiji konobari i kuhari

Krajem siječnja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područnom uredu Gospić evidentirano je 1.947 nezaposlenih osoba, što predstavlja 190 osoba ili 11 % više nego u prethodnom mjesecu, javlja Lika-express.


U odnosu na prethodni mjesec u svim ispostavama zabilježeno je povećanje broja nezaposlenih, ponajviše u Korenici, čak 61%. Najmanje povećanje broja nezaposlenih je u Gospiću 2,6%.

Tijekom siječnja u Područnom uredu Gospić prijavljeno je 307 novih nezaposlenih osoba. Priljev u registriranu nezaposlenost je nešto veći nego mjesec ranije,ali znatno manji nego u lanjskom siječnju. Od ukupnog broja novoprijavljenih najviše je u evidenciju došlo izravno iz radnog odnosa. Razlozi prestanka radnog odnosa su istek rada radniku na određeno vrijeme ,istek rada na sezonskim poslovima i poslovno uvjetovani otkaz zbog gospodarskih razloga.

Tijekom siječnja ukupno je iz evidencije nezaposlenih izašlo 117osoba. Od toga su zaposlene 74 osobe. Tijekom siječnja prijavljeno je čak 716 slobodnih radnih mjesta, što je za ogromnih 473% više nego u prethodnom mjesecu. Najviše prijavljenih potreba bilo je za konobarima, kuharima, čistačicama i sobaricama.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club / Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close