TurizamIzdvojeno

POVEĆAN BROJ POŽARA Vatrogasci na Bregani dijelili letke “Prevent FIRE” za strance

Jučer je na Postaji granične policije Bregana organizirano dijeljenje letaka za strance na kojima su navedeni savjeti kao i brojevi žurnih službi u slučaju izbijanja požara.


Naime, letci na osam jezika: hrvatskom, engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, češkom, mađarskom i slovenskom jeziku donose kratke savjete o odgovornom ponašanju, a dijelili su ih domaćim i stranim turistima koji ulaze u našu zemlju vatrogasci Zagrebačke županije.

“Članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja naše županije sudjeluju u ovoj kampanji kako bi pri ulasku turista u našu zemlju skrenuli pažnju i probudili svijest o očuvanju naše prirode. Vjerujemo da svi možemo odgovornim ponašanjem doprinijeti većoj sigurnosti sviju nas”, rekao je zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković.

Podsjetimo da Državni vatrogasni operativni centar 193 u ovoj godini bilježi povećani broj požara zbog dugog sušnog razdoblja te da je i indeks opasnosti od šumskog požara, uslijed dugotrajnog razdoblja visokih temperatura, vrlo visok. Hrvatska vatrogasna zajednica provodi brojne promidžbene i informativne kampanje: od radijskih i TV spotova koji se emitiraju na nacionalnoj TV te lokalnim radijskim postajama, do plakata i letaka postavljenih na plažama, trajektima, graničnim prijelazima i frekventnim mjestima uz prometnice.

Nadamo se da ovim i sličnim kampanjama možemo doprinijeti smanjenju broja požara i nesreća i tako doprinijeti očuvanju i zaštiti hrvatskih ljepota i sigurnosti naše zemlje.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close