LifestyleIzdvojeno

Povećan broj požara otvorenog prostora, vatrogasci pozivaju na oprez

Zbog visoke temperature i izostanka padalina i dalje je velika opasnost od izbijanja požara


Na području RH zabilježeno je nekoliko većih požara otvorenog prostora u posljednja 24 sata, pri čemu je u Karlovačkoj županiji tijekom gašenja pronađena smrtno stradala osoba. Požar je izbio na području naselja Otok (Grad Karlovac), a zahvatio je travu i niskog raslinje na površini od 0,1 ha. U gašenju su sudjelovala tri vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Karlovac.

U Primorsko-goranskoj županiji zbog požara kod naselja Hreljin, a koji je zahvatio travu i nisko raslinje na površini od oko 8 ha, bio je jučer zatvoren promet željezničkom prugom. U gašenju požara sudjelovalo je 50 vatrogasaca sa 16 vatrogasnih vozila iz JVP-a Rijeka, DVD-ova Sušak, Drenova, Kraljevica, Viškovo, Jelenje, Hreljin, Bakar, Škrljevo i Zlobin. Požar je lokaliziran 15. rujna u 03:35 sati, a u tijeku je sanacija požarišta.

I u dalmatinskim županijama je zabilježeno nekoliko požara otvorenog prostora u čijem je gašenju sudjelovalo gotovo stotinu vatrogasaca. Tako je u Ninu, na području naselja Grbe, došlo do požara koji je zahvatio površinu od oko 72 ha, a u požara koji je ugašen u popodnevnim satima sudjelovalo je 16 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Zadar i DVD Pljusak te dva Air Tractora.

Na području naselja Mratovo u Općini Promina jučer je u jutarnjim satima stigla dojava o požaru trave, niskog raslinja i smrike koji je zahvatio površinu od oko 90 ha. U gašenju požara sudjelovalo je 49 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz JVP Knin, Drniš, VZ Šibensko-kninske županije, DVD-ova Biskupija, Sveti Juraj Kistanje, Knin, Ružić, Drniš i Promina. Od zračnih snaga angažirana su tri protupožarna zrakoplova Canadair i dva Air-Tractor. Požar je pod nadzorom gasitelja, a tijekom noći na dežurstvu ostalo je šest vatrogasaca sa dva vozila iz JVP-a Drniš i DVD-a Promina. I na požarištu na području naselja Puljane tijekom noći dežurala su 4 vatrogasca sa dva vozila iz DVIP Šibenik i JVP Drniš. U gašenju ovog požara koji je izbio jučer u popodnevnim satima i zahvatio površinu od 20 ha, sudjelovalo je 17 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVIP Šibenik, JVP Drniš, DVD Drniš, Promina i Ervenik. Od zračnih snaga angažirana su i dva Air-Tractora.

Spomenimo kako je ugašen požar kod naselja Gizdavac u Općini Muć koji je jučer zahvatio 4 ha trave i niskog  raslinja, a u čije se gašenje uključio i Air Tractor koji je bio u izviđanju te ukupno 15 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz DVD-a Muć, Dugopolje, Klis i Zagora.

Vatrogasci pozivaju građane na povećan oprez jer je požarna opasnost i dalje velika, a u pojedinim dijelovima RH  i vrlo velika.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close