Turizam

Potvrđeno je: U ožujku Ratovi zvijezda snimat će se u Dubrovniku!

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar potvrdio je u petak Hini informaciju o kojoj se već nekoliko mjeseci nagađa, no službeno ne potvrđuje – novi nastavak planetarno popularne filmske franšize “Ratovi zvijezda” snimat će se od 9. ožujka u Dubrovniku.

– Napokon smo prošli tu muku – puknuti, a neprogovoriti. Mjesecima traju pripreme za to snimanje, no zbog disneyevske korporacijsko-političke taktike nisu se mogle davati službene objave – rekao je Hribar.

Osmi nastavak snimat će se u Dubrovniku desetak dana, no Hribar ističe kako je riječ o dosad najvećoj potrošnji, ulaganju od oko pet-šest milijuna dolara, što će biti jedan od najvećijh i naskupljih projekata po danu snimanja.

“Najljepši grad u kozomosu”

– Nakon tog snimanja Dubrovnik više neće biti samo najljepši grad na svijetu, nego će postati najljepši i u kozmosu – ocijenio je Hribar, izrazivši uvjerenje kako će doprinijeti još većoj reputaciji tog grada kao atraktivne turističke destinacije.

Hribar smatra kako je odluka da se takav projekt snima u Hrvatskoj posljedica dosadašnjih uspješnih suradnji u okviru sustava poticaja, na čelu s “Igrama prijestolja”, koje su Hrvatskoj donijele skoro sto milijuna kuna, reputaciju i niz važnih poslova.

Podsjetivši da je s dosadašnjim poticajima generiran prihod od oko 330 kuna, Hribar kaže kako je riječ o industriji koja unosi u proračun više nego što se za nju izdvaja.

– Imamo osjećaj da smo korisni građani i bavimo se djelatnošću koja ne troši, nego proizvodi. Kažu da u najtežoj krizi grobari i pekari ne mogu propasti, čini se da je filmska industrija treća takva djelatnost – dodao je.

Pročitajte više na dalmacijanews.hr


 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close