VijestiZdravlje

Potvrđen i deveti slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Iz klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno devet oboljelih osoba.


Kako se doznaje, riječ je o vozaču iz Varaždina koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije.

Moram reći da sam jako zabrinut zbog dnevnog tranzita s Italijom s obzirom na epidemiološku situaciju tamo. Morat ćemo dalje razgovarati što učiniti da bismo zadržali situaciju pod kontrolom, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš koji je krenuo za Varaždin gdje bi trebao biti u 11 sati.

Europa pokušava staviti širenje koronavirusa pod nadzor

Europske vlade i tvrtke u ponedjeljak su pokušale naći načine kako bi širenje novog koronavirusa stavile pod nadzor dok broj zaraženih stalno raste.

Europski centar za prevenciju i nadzor bolesti je razinu rizika za građane Europske unije zbog širenja koronovirusa povećao s nisko do umjerene na umjerene do visoke, rekla je u Bruxellesu predsjednica Europske komsije Ursula von der Leyen.

Ne treba se prepustiti panici

Europska komisija je u ponedjeljak uspostavila skupinu za odgovor na koronavirus koja će razmatrati medicinske rizike kao i posljedice po promet i mobilnost u Europskoj uniji te njeno gospodarstvo.

Ne trebamo se prepustiti panici no stanje će se vjerojatno  još pogoršati, rekao je povjerenik Komisije za krizna stanja Janez Lenarčič na konferenciji za medije u Bruxellesu.

U međuvremenu je hrvatsko predsjedništvo Vijećem EU-a objavilo da je u potpunosti pokrenulo mehanizam Unije za odgovor na krize, Integrirani politički odgovor na krize (IPCR), koji treba omogućiti brzo i usuglašeno donošenje političkih odluka u teškim i složenim krizama.

Druga od tri razine ICPR-a, mehanizam razmjene informacija, već je aktivirana u petak.

Nova razina predviđa održavanje kriznih sastanaka, među ostalim Europske komisije, Europskog vijeća, predstavnika pogođenih članica i drugih bitnih strana na kojima se pripremaju prijedlozi o kojima potom odlučuju članice.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close