VijestiZdravlje

Potvrđen 14. slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je u utorak potvrđen 14. slučaj zaraze koronavirusom, radi se o osobi koja je došla iz Italije zajedno s prvooboljelim pacijentom te je hospitalizirana u pulskoj bolnici, objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite.


Predsjednik Stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je na konferenciji za novinare da je potvrđen i 14. slučaj zaraze koronavirusom.

“U Europi epidemiološka situacija nije dobra i u nizu zemalja se pogoršava, a takva je situacija i u Italiji”, istaknuo je Božinović.

Mjere obavezne karantene, donesene jučer, od utorka se odnose na cijeli teritorij Hrvatske za sve koji dolaze iz Italije.

Naši stožeri počeli su funkcionirati odmah na temelju jučerašnje odluke, sve mjere vezane za javna okupljanja se provode”, naglasio je Božinović.

Karantene u Zagrebu, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji su u funkciji, no do sada nije primljena ni jedna osoba.

Danas je 193 državljana Italije ušlo u Hrvatsku, od čega se 24 njih samovoljno vratilo u svoju zemlju.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako je 14. slučaj zaraze bliski kontakt prvooboljelog iz Pule, a obojica su radili u Italiji.

Božinović je prethodno poručio da zatvaranje škola, vrtića i fakulteta u ovom trenutku nije opcija za Hrvatsku.

To nije u ovom trenutku opcija za Republiku Hrvatsku”, rekao je Božinović komentirajući poziv Stožera civilne zaštite Istarske županije da se što prije donese odluka o otkazivanju svih javnih, kulturnih i sportskih događaja do 14. travnja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Hina | Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close