Turizam

Potpisan turistički sporazum između Ličko-senjske županije i izuzetno moćne kineske provincije Shanxi

Potpisani su novi sporazumi koji približavaju kineski i hrvatski turizam, među njima i ličko-senjski


Ured za kulturu i turizam provincije Shanxi i Kinesko-hrvatska udruga za kulturnu i gospodarsku suradnju organizirali su konferenciju o turističkoj suradnji Kine i Hrvatske, u koju je uključena i priča Ličko-senjskog turizma.

Konferencija se održala jučer u kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westina, a nakon svečanog otvaranja potpisani su sporazumi o suradnji, među kojima i sporazum o turističkoj razmjeni i kooperativnosti između regije i provincije. Sporazum su potpisali direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radoševića i čelnik kineske provincije Shanxi. Na potpisivanju ugovora je bila prisutna i direktorica Turističke zajednice Općine Plitvička Jezera Maja Šikić.

Na konferenciji se predstavila pokrajina Shanxi, u kojoj se nalaze i brojne lokacije na popisu svjetske baštine, poput vojnika od terakote. Tu je i Wutai planina kao simbol budističke tradicije, a valja naglasiti i kako je Shanxi rodno mjesto bankarstva u Kini.

Ličko-senjska županija s druge strane ovim sporazumom otvara turističku suradnju s vrlo važnom kineskom provincijom koja ima preko 37 milijuna stanovnika, što je svakako velik potencijal i prilika za nebrojene turističke suradnje.

 

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Luka Dubroja

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close