Ličko-senjska županijaTechPolitika

Potpisan je sporazum o razvoju širokopojasnog interneta na području Ličko-senjske županije

Potpisivanjem sporazuma između jedinica lokalne samouprave i županije o razvoju širokopojasnog interneta na području Ličko-senjske županije krenulo se u važan,ali i opširan posao konačnog razvitka širokopojasnog interneta na našem području, javlja Lika express


Županija Ličko-senjska je ovim projektom krenula u objedinjavanje jedinica lokalne samouprave kako bi bili sigurni da ćemo dobiti 85% nepovratnih sredstava iz EU preko HAKOM-a i kako bi zadovoljili neke osnovne kriterije dobivanja tih sredstava“, rekao je nakon potpisivanja ugovora župan Darko Milinović.

A prvi kriterij je odmah, nažalost, vezan uz premali broj kućanstava na području županije. Naime treba ih biti 10,000 i to kućanstava gdje komercijalni teleoperateri nemaju interesa. Pogotovo će to biti teško jer su za  sada  izvan ovoga “posla” Gospić i Korenica, Milinović ih u cilju dobre suradnje poziva da to naprave. Kaže taj poziv nema nikakvih skrivenih namjera, samo se želi i njih uključiti kako bi se krenulo s daljnjim poslom,a to je javna rasprava, javna nabava i natječaj biranja operatera koji će nositi projekt. Cijela priča, kaže Milinović, lokalne jedinice neće koštati ni lipe, odnosno 85% bi išlo iz nepovratnih sredstava, ostalih 15% dodali bi operateri koji prođu na javnom natječaju.

Ja moram ovdje reći kako ćemo na području cijele županije teško,ali hoćemo skupiti 10,000 kućanstava s područja gdje komercijalni teleoperatori nisu zainteresirani. Bojim se da će općina ili grad koja bude sama išla u ovaj projekt imati velikih problema i bojim se ostati bez tih sredstava“, kaže Milinović. Ipak, ostavljen je period do sljedećeg tjedna kada će sporazum potpisati i grad Otočac, a do kada se još mogu predomisliti Gospić i Korenica. Županija je osigurala 200,000 kuna u ovoj godini i isto toliko u sljedećoj godini za projektnu dokumentaciju.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close