Potez Ive Majoli o kojem se priča!

Iva Biondić

Izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije Iva Majoli prijavila je sastav za predstojeći turnir Prve skupine (euroafrička zona), koji će se od 4. do 7. veljače održati u Budimpešti.

U reprezentaciji su povratnica Mirjana Lučić Baroni, zatim dvije velike nade kao što su Donna Vekić i Ana Konjuh te Darija Jurak, a rezerve su Petra Martić i Ana Vrljić.

Povratak 32-godišnje Mirjane Lučić Baroni za neke je možda iznenađenje jer je u Fed Cup reprezentaciji nije bilo od daleke 1998. godine kada je kao 16-godišnjakinja igrala protiv Japana. Međutim, Mikica, kako je od milja zovu, u zadnje vrijeme igra sjajno i podsjeća na svoje najbolje dane (trenutačno je 60. na WTA ljestvici, najbolja Hrvatica!), a nema sumnje da će njeno iskustvo itekako pomoći mladim i nadarenim igračicama kao što su Donna Vekić i Ana Konjuh.

Punih 17 godina Mirjane Lučić Baroni nije bilo u Fed Cup reprezentaciji Hrvatske. Punih 17 godina živjela je za ovaj trenutak i sada ga je zaslužila kao najbolja Hrvatica na WTA ljestivci…

Zaista hrabar potez Ive Majoli, potez o kojem se govori, scenarij za snimiti film jer Lučić je kao 16-godišnjakinja bila 32. na svijetu i imala je dva osvojena turnira, nakon čega je zbog privatnih problema te kasnije ozljeda praktički nestala s teniske scene. Sve donedavno kada je kao veteranka pokazala da nije zaboravila igrati.

Osim Hrvatske, u Mađarskoj će još igrati Austrija, Belgija, Bjelorusija, Bugarska, Gruzija, Izrael, Latvija, Lihtenštajn, Mađarska, Portugal, Srbija, Turska, Ukrajina i Velika Britanija. Tih 15 reprezentacija bit će naknadno razdijeljeno u četiri skupine, iz kojih će se pobjednici plasirati u odlučujuću rundu, a pobjednici tih polufinalnih susreta otići će u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu II, drugi rang neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica.

 

Foto: Pixsell , Autor:Goran Jakus
Tekst: Tportal

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u