Zdravlje

Postoje li najbolje godine za trudnoću?

Odgajanje djeteta je dragocjeno i divno putovanje koje ljudima može donijeti nemjerljivu sreću i radost, ali i izazove i brige, bez obzira na njihove godine, piše 24sata


Prosječna starost žena prvorotkinja već godinama se pomiče. To nije rezultat mode ili trendova, već načina života i činjenice da produžavanjem vremena školovanja žene, ali i muškaraca, ljudi sve kasnije postaju samostalni i odgađaju velike životne promjene poput braka i djece.

Stabilnost je velika prednost

Žene u svojim tridesetima i četrdesetima se osjećaju puno sigurnije i odlučnije, a vjerojatno će imati i stabilniji poslovni i ljubavni život nego u dvadesetima. Stoga će njihovom emotivno stanje biti stabilnije i lakše će se prilagoditi na velike promjene koje dijete nosi, za razliku od mladih majki koje imaju još brojne nesigurnosti koje moraju riješiti.

U prošlosti su trudnoće poslije 35. godine smatrali rizičnima, ali istraživanja i konstantan napredak u znanosti je donio neke nove spoznaje.

Jedna od najbitnijih dokazanih činjenica je da žene koje su kasnije u životu rodile žive duže i ispunjenije. Istraživanje provedeno na Sveučilištu Južna Kalifornija je pokazalo da žene koje su rodile poslije 35 godine pokazivale bolje mentalne sposobnosti od onih koje su ranije rodile.

Više na 24sata.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close