Scena

Ličani imaju “one” pjesme” – poslušajte Vilu Velebita u izvedbi Zvonimira Tonkovića!

Zvonimir Tonković, profesor tambure iz Otočca i član tamburaškog sastava Patrioti, jučer je svom YouTube kanalu objavio “Fantasy”, instrumentalnu obradu stare hrvatske domoljubne pjesme “Vile Velebita”.


Tonković je prvi tamburaš s diplomom u Hrvatskoj, ali i svijetu. 2005. godine diplomirao je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost “Ino Marković” po licenci Moskovskog državnog konzervatorija P.I. Čajkovski u Lovranu. Njegova najpoznatija djela su “Velebitska praskozorja” i obrada 2. stavka Zime iz Vivaldijevih Četiri godišnja doba o kojoj smo pisali OVDJE.

Tonković svoju “Fantaziju”  izvodi u neuobičajenom, polaganom ritmu koji stvara potpuno novi doživljaj ove popularne pjesme.

.”Fantazija” na poznatu temu. Inace, prvu “usporenu”, instrumentalnu obradu ove dobro nam poznate pjesme slusao sam dosta davno…prije cca 15 godina, a izveo ju je tada Darko Kranjčević na klasicnoj gitari…dojam tada, kao i dojam sada je isti: Ličani imaju “one” pjesme!!”, napisao je Tonković na Facebooku o svom novom instrumentalu.

Poslušajte Tonkovićevu Fantaziju na linku!

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close