Turizam

POSLUŠAJTE – Radijski SUNČANI SAT ugostio turističku priču o Plitvičkim dolinama

Emisija koja na Hrvatskom radiju traje već više od 40 godina prošlog petka došla je i do Općine Rakovica. Turistička zajednica Općine pozvala je urednika Zlatana Skalickog na područje Plitvičkih dolina kako bi putem radiovalova prenio dojmove iz Grabovca. Odredište Sunčanog sata tako je bio kamp Turist Grabovac u Grabovcu, mjestu u Rakovici nedaleko Nacionalnog parka Plitvička jezera.

U emisiji je gostovala direktorica Turističke zajednice Općine Rakovica Mira Špoljarić, stručna suradnica Javne ustanove Baraćeve špilje Marina Kolić i s temom adrenalinskog turizma Dario Lalić.

Mira Špoljarić u ime Turističke zajednice slušateljima je ispričala o fascinantnim podacima i turističkim rezultatima koji dolaze iz male Općine. Prošle godine je u Rakovici zabilježeno preko 250 000 noćenja, dok ove godine očekuju još bolje rezultate. Sve je to naravno istaknula je, rezultat blizine svjetske destinacije Plitvičkih jezera. Međutim, na području Općine Rakovice razvijaju brend “Plitvičke doline” koji se naslanja na ponudu Parka, a nudi dodatne sadržaje i nove destinacije poput Baraćevih špilja, Starog Grada Drežnika, zatim raznovrsnog i kvalitetnog smještaja te ugostiteljske ponude, biciklističke staze, staze za jahanje, adrenalinske aktivnosti i brojne druge. Pozvala je i na praćenje društvenih mreža Facebook (Plitvičke doline) i Instagram (plitvice_rakovica) te web stranice, gdje se mogu pratiti sve informacije Turističke zajednice Općine Rakovica.

Rakovica - HTZ v.2

Iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području općine Rakovica Baraćeve špilje u eteru je bila stručna suradnica Marina Kolić. Istaknula je kako se Baraćeve špilje nalaze samo 6 kilometara od Rakovice  i bogate su nalazima koja potječu od kraja 19. stoljeća. Pronađene su kosti špiljskog medvjeda i špiljskog lava, što su svakako zanimljive informacije jer su životinje izumrle prije čak 10 000 godina. Osim toga postoje i tragovi boravka čovjeka iz 7. stoljeća prije Krista, što znači da je špilja kroz povijest konstantno bila i skrovište za čovjeka. Kolić je istaknula i kako se većina od 150 špilja koliko ih se nalazi na području Rakovice, cijelo vrijeme istražuje. Za posjetitelje je otvorena Gornja Baraćeva špilja, a na području Baraćevih još se nalaze tri.

Treći gost u radijskoj emisiji Sunčani sat bio je Dario Lalić koji se bavi adrenalinskim aktivnostima u turizmu na području Rakovice. Selište Drežničko mjesto je u kojem se najavljuje zip-line i big swing kao turistička ponuda i sadržaj za turiste. Lalić je istaknuo da turisti dolaze iz cijele Europe i svijeta. Najavio je i bunge jumping s Koranskog mosta sljedeće godine, što će biti posebno zanimljivo.

Sunčani sat iz kamp Turista Grabovac vodio je Zlatan Skalicki. Emisiju izvorno u cjelosti možete poslušati na HR2 (Sunčani sat) ili ovdje:

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano / HR2 | Foto: TZ Općine Rakovica

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close