Scena

Poslušajte kako je prije 125 godina zvučao Big Ben

U nedavno objavljenom videu naziva ‘Najstarije snimke londonskih znamenitosti’ mogu se vidjeti povijesne pokretne slike Londona starije od sto godina i najstariji tonski zapis zvuka zvona Big Bena koji potječe iz srpnja 1890. godine


Od poznatih londonskih znamenitosti u filmu se može vidjeti i zgradu Parlamenta, Downing Street, Trafalgar Square, Katedralu Sv. Pavla i Tower Bridge. Uz povijesne kadrove Londona paralelno su prikazane i nove snimke istih lokacija kako bi gledatelji vidjeti razliku između ondašnjeg vremena i danas.

Zanimljivo, snimke stvarane s vremenskim odmakom većim od jednog stoljeća, zanemarimo li tehničke detalje, ne razlikuju se previše. Razlika je vidljiva u kadrovima s ulice, u kojima povijesne snimke obiluju polucilindrima na glavama muškaraca, voluminoznim haljinama na ženama i konjskim zapregama u prometu.

Najveća atrakcija filma je najstariji fonogram zvonjave Big Bena, i u današnje vrijeme jedne od najvećih znamenitosti Londona, snimljen 16. srpnja 1890. godine.


 

Tekst: tportal

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close