VijestiScena

Poslušajte funky obradu pjesme Bitanga i princeza, prvi put objavljene 1979.

Veliki hit legendarne grupe Bijelo Dugme u svom su stilu obradili Daria Hodnik i Mario Huljev. Pjesma se nalazi na istoimenom albumu koji je prodan, tada u rekordnoj nakladi.


Dvoje vrhunskih vokalista otpjevali su ovaj rock klasik u funky ritmu u aranžmanu Dalibora Marinkovića. Ova pjesma objavljena je na istoimenom albumu 1979. godine uz ostale legendarne hitove poput „Na zadnjem sjedištu moga auta“, „Ipak, poželim neko pismo“, „Sve će to mila moja prekriti ružmarin, snjegovi i šaš“. Album je prodan u rekordnoj nakladi, a pjesma „Bitanga i princeza“ do danas je ostala izazov mnogim pjevačima. Ova obrada u drugačijem ritmu, ali sjajnoj interpretaciji Darije i Marija pokazala je njenu bezvremensku vrijednost.

Popratni video spot sniman je dok je sjajna obrada Bijelog Dugmeta i nastajala, a proces stvaranja materijala odvijao se u studijima Dado Marinković i Jazzbina dok je cijeli materijal miksan u studiju MB.

Na pjesmi je surađivao i impresivan popis glazbenika, Dalibor Dado Marinković na bubnju i udaraljkama, Alen Svetopetrić na bas i električnoj gitari, Bruno Mičetić na električnoj gitari, Antonio Geček na trubi, Maasej Kovačevićna klaviru i Gojko Tomljanović na synthu.

Video spot možete pogledati na sljedećem linku:

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Croatia Records

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close