NovacVijesti

Poslodavci protiv povećanja minimalca: “Dovodi se u pitanje opstanak tvrtki i radnih mjesta”

Minimalna neto plaća za 2021. godinu iznosit će 3.400 kuna što je za 150 kuna ili za 4,61 posto više od prosječne minimalne plaće za ovu godinu, odlučila je Vlada na sjednici u četvrtak.


Iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) upozorili su da razdoblje krize uzrokovane pandemijom COVID-19 nije pravi trenutak za povećanje plaća. Takvo povećanje, navode, najviše će pogoditi industrije poput tekstilne koji su ionako u vrijeme ove krize suočeni s mnogim drugim problemima. Tekstilnu industriju i mnoge druge industrije obilježio je konstantan rast troškova, a posebno u dijelu energije i prijevoza radnika. Tijekom lockdown-a i kasnije događao se prekid poslovnih odnosa u dijelu dopreme robe, plasmana na tržište u trgovačkim prostorima, a time i narudžbi, što se posebno odnosi na Italiju i Njemačku, tako da su već izostale dopreme i narudžbe i upitna je daljnja suradnja s poslovnim partnerima u inozemstvu.

„Zakonom nametnuta obveza podizanja minimalne plaće u niskoakumulativnim djelatnostima s visokim udjelom radne snage u prihodima dovest će u pitanje opstojnost brojnih tvrtki i radnih mjesta u njima,“ izjavio je glavni direktor HUP-a Damir Zorić.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close