LifestyleScena

Poslodavci imaju pravo čitati vaše privatne poruke

Mnogi će se šokirati kad saznaju da će odsad imati još manje privatnosti nego prije.


Poslodavci imaju pravo pratiti i čitati online privatne poruke svojih zaposlenika, odlučio je danas Europski sud za ljudska prava.

Ova presuda donesena je u slučaju rumunjskog inženjera koji je dobio otkaz još 2007. godine zbog korištenja Yahoo Messangera na poslu, i to ne samo kako bi komunicirao s poslovnim suradnicima nego i kako bi slao poruke zaručnici i bratu.

Sud u Strasbourgu stao je na stranu njegovog poslodavca, potvrdivši da “nije nerazumno da poslodavac želi potvrdu da njegov zaposlenik ispunjava svoje profesionalne zadatke tijekom radnog vremena”.

Sudac je odbacio tvrdnje radnika da mu je ugroženo pravo na privatnost, jer je poslodavac stekao uvid u njegove tajne prepiske, prenosi Independent.

Dakle, ako želite komunicirati putem nekog chat softvera, aplikacije ili maila s prijateljima, nemojte to činiti tijekom radnog vremena.

A u slučaju da imate šefa koji bi mogao poželjeti iskoristiti ovu mogućnost proučavajući što činite i izvan radnog vremena, ne brinite, jer će ubrzo biti definirana vrlo stroga pravila što i kako će poslodavac moći dobiti i koristiti od vaše online komunikacije.


 

Tekst: express.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close