VijestiScena

Poslodavci, budite ažurni ako ne želite ostati bez željenog kandidata!

Portal MojPosao često komunicira s kandidatima koji se prijavljuju na oglase, a nerijetko ih kontaktiraju i oni koji samoinicijativno žele podijeliti svoje priče. Jedno takvo zanimljivo iskustvo poslao je Dino iz Zagreba:

“Htio bih s Vama podijeliti anegdotu vezanu uz pravovremeno odgovaranje na prijave kandidata.
Prijavio sam se, između ostalog, za posao u dvije banke. Dakle, slični poslovi, slični uvjeti, slična selekcija. Prošao sam testiranja i razgovor s psihologom u obje banke i čekali su me samo razgovori s voditeljima odjela koji su se odvijali isti tjedan. Razgovori s voditeljima također su prošli opušteno, smatram da sam se pokazao u dobrom svjetlu i rekli su da će mi javiti kroz tjedan dana njihove odluke.
Iz jedne banke su mi se javili kroz tjedan dana kako su i rekli te su mi rekli da sam primljen. Iz druge banke nisam dobio povratnu informaciju pa sam mislio da su se odlučili za drugog kandidata stoga sam prihvatio mjesto u prvoj banci.
Vrlo brzo sam počeo raditi te sam otprilike nakon mjesec i pol dobio poziv iz druge banke da sam primljen. Nakon što sam rekao da sam se u međuvremenu zaposlio, kolega s druge strane slušalice bio je poprilično razočaran i rekao je da će morati ponoviti selekcijski postupak.
Eto, poslodavci, budite ažurni i na vrijeme javljajte informacije potencijalnim posloprimcima jer bi vam mogao izmaći iz ruke neki željeni kandidat!”

Ažurnost i employer branding važni su saveznici

MojPosao je 2015. godine pokrenuo kampanju MojPoslodavac kako bi posloprimcima ukazao na važnost slanja potpunih prijava koje odgovaraju uvjetima natječaja te kako bi poslodavcima skrenuo pažnju na važnost pružanja povratnih informacija kandidatima o tijeku selekcijskog postupka.

Iako su velik broj prijava kandidata te nedostatak vremena glavni razlozi neodgovaranja na prijave, činjenice su neumoljive: poduzeća koja ne informiraju sve kandidate o tijeku selekcije ugrožavaju svoj ugled i kredibilitet među kandidatima i potrošačima. Prema MojPosao istraživanju, više od polovice ispitanika negativno će pričati o poslodavcu od kojeg nisu primili odgovor, a njih trećina negativno će komentirati tvrtku na društvenim mrežama. Sve to ima izravan utjecaj na poslovanje i ugled tvrtke.

Kako bi poslodavcima olakšao selekciju ali i komunikaciju s kandidatima, MojPosao je kreirao Hercul – sučelje za regrutaciju i selekciju kandidata. Prednost Hercula je što, osim kvalitetne selekcije kandidata kroz selekcijske krugove, poslodavcima pruža mogućnost slanja pisama kandidatima, što uključuje i odbijenice onim kandidatima koji nisu zadovoljili uvjete natječaja ili nisu ušli u uži selekcijski krug.

Pisma i odbijenice moguće je kreirati odabirom postojećeg predloška ili pisanjem vlastitog teksta, a kandidatima ih možete slati pojedinačno ili grupno. Više informacija o Herculu i mogućnostima koje vam nudi u selekcijskom procesu pogledajte ovdje.

 


 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close