Scena

Poslodavac nudi plaću od 4.500 do 8.000 kuna a radnike ne može pronaći!

Poslodavcima u Hrvatskoj sve je teže pronaći radnike. Neke muči to što su kvalificirani radnici otišli u inozemstvo, neki ne mogu ili ne žele ponuditi veće plaće, treći ne znaju kako pronaći radnike


Poduzetnik Stevica Kuharski, osnivač Locodelsa koji se bavi IT rješenjima u četvrtak se na Facebooku požalio koliko je teško pronaći radnike:

“Zadnja dva dana imali smo razgovore za posao na poziciji prodavača. Na oglas gdje je jasno istaknuta plaća od 4.500 do 8.000 kuna javilo se 28 ljudi. Od 28 prijavljenih 16 je pozvano u prvi krug razgovora. Njih dvoje se zahvalilo na pozivu jer su u međuvremenu pronašli posao. Od preostalih 14 njih šestero je došlo na razgovor. Sedmero njih se ili nije javilo (reagiralo bilo kojim kanalom komunikacije) ili je u minutu pred dogovoreni termin otkazalo dolazak. A onaj posljednji javio je, pazi sad, da će možda doći, a možda neće.”

Više na tportal.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close