Turizam

Iduće godine skuplje ulaznice za Plitvička jezera

Iduće godine poskupit će ulaznice u Nacionalni park Plitvička jezera za sva razdoblja i za sve skupine posjetitelja, najavio je ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Anđelko Novosel u razgovoru za Vecernji list


Tako će ulaznice za odrasle osobe tijekom srpnja i kolovoza koje ove godine iznose 180 kuna, iduće godine porasti na 250 kuna odnosno 70 kuna više nego sada. Ulaznice od 1. travnja do 30. lipnja odnosno 1. rujna do 31. kolovoza sa sadašnjih 110 kuna porast će na 150 kuna.

Plitvička jezera preopterećena su posjetiteljima čiji broj od početka godine raste po stopi od 40 posto i na Plitvicama računaju da će poskupljenjem ulaznica ograničiti broj posjetitelja.

Nacionalni park je preopterećen, to ugrožava prirodu i suočeni smo s tim da moramo ograničiti broj posjetitelja. Svjesni smo kupovne moći domaćeg stanovništva i nije nam namjera poskupljenjem ulaznica smanjiti njihov broj. Naprotiv, na Plitvicama, gdje godišnje od ukupnog broja bude oko pet posto domaćih posjetitelja, želimo i više domaćih ljudi. Zbog toga ćemo dogodine, u jednom proljetnom i jednom jesenskom tjednu, imati posebnu akciju za domaće goste. Nismo još napravili konačan izračun, ali cijene ulaznica za domaće posjetitelje bit će promotivne i neće prelaziti sto kuna. Također, od iduće se godine otvaramo i za izlete školske djece, prvenstveno osnovnoškolaca, za koje ćemo imati vrlo simbolične cijene”, rekao je ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera Anđelko Novosel za Vecernji list.

Kako komentirate najave o poskupljenju ulaznica u Nacionalnom parku Plitvička jezera? Pišite nam u komentarima!


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close