Film i TVVijesti

Posjetitelji 9. Weekend Media Festivala u Rovinju imali su prilike upoznati HRT-ove zvijezde

HRT-ova izložba i druženje s njegovim zvijezdama senzacija na ovogodišnjemu Weekend Media Festivalu


– Podaci Europske radiodifuzijske unije pokazuju da Hrvatska radiotelevizija i dalje ostvaruje najveći udio u gledanosti među javnim servisima u regiji, a njezini brojni javni, kulturni i društveni sadržaji uz koje su odrastale generacije gledatelja veoma su popularni u brojnim državama u okružju. Upravo zato smo na ovogodišnjemu Weekend Media Festivalu odlučili prikazati devedesetogodišnju povijest Hrvatske radiotelevizije i njezine zvijezde približiti publici i javnosti – rekao je glasnogovornik Hrvatske radiotelevizije Igor Ćutuk.

Završen je 9. Weekend Media Festival, koji je od 22. do 25. rujna u Rovinju okupio dosad najveći broj sudionika iz cijele jugoistočne Europe – njih gotovo četiri tisuće. Zapaženu izložbu na tome najvećem regionalnom skupu medijskih i komunikacijskih stručnjaka imala je i Hrvatska radiotelevizija. Povod su bile njezine dvije velike obljetnice – 90 godina postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60 godina postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV), a gosti iz cijele regije imali su prigodu upoznati se s bogatom poviješću Hrvatske radiotelevizije i družiti se s njezinim poznatim urednicima i voditeljima, koji u cijeloj regiji uživaju veliku popularnost. Među njima su bili Mislav Togonal, Aleksandar Stanković, Zoran Vakula, Karmela Vukov Colić, Davor Meštrović, Nevena Rendeli Vejzović, Marta Šimić Mrzlečki, Damir Smrtić, Maja Njirjak, Ognjen Golubić i brojni drugi.
Glasnogovornik Hrvatske radiotelevizije Igor Ćutuk pojasnio je da je Hrvatska radiotelevizija, zauzimajući od samih početaka mjesto medijskoga predvodnika sa zapaženim doprinosom razvoju radija i televizije na ovim prostorima, vrijedan član Europske radiodifuzijske unije (European Broadcasting Union – EBU), a izložbom u Rovinju ponudila je sveobuhvatan prikaz svoje povijesti i uloge u hrvatskome društvu i šire, ali i uvid u povijest elektroničkih medija u cijelosti.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: Scena.hr | Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close