Tehnologija

Posjetite virtualni Muzej ugroženih zvukova

Kako se tehnologija razvija, tako se mijenjaju i zvukovi koje povezujemo s našim omiljenim uređajima. Sjećate li se kako je zvučala pisaća mašina, spajanje na internet putem dial-upa ili zvuka koji je nastajao puhanjem u disketu Nintenda ili Sege?


Ako ste ponekad nostalgični i želite ponovno čuti ove zvukove koje vjerovatno više nikada nećete čuti u stvarnom svijetu, jednostavno posjetite virtualni Muzej ugroženih zvukova i kliknite na sliku uređaja koji želite čuti.

Muzej je ‘otvoren’ 2012. godine, a njegov kreator je Brendan Chilcutt koji je samo htio sačuvati neke zvukove iz svoje mladosti, kao što je skoro svima poznat zvuk gužvanja kasete koja se zaglavi u videu. No, Chilcutt ipak nije samo jedna osoba, ovo je pseudonim za tri studenta (Phil Hadad, Marybeth Ledesma i Greg Elwood) koji opisuju nastanak ideje kao klasični “Aha!” trenutak.

Iako muzej trenutno ima ograničenu količinu zvukova, njegovi kreatori tvrde da imaju ‘desetogodišnji’ plan u kojem planiraju dodati još mnoštvo drugih zvukova koji se u današnjem svijetu više jednostavno ne čuju.

Više na web stranici Muzeja ugroženih zvukova.


Tekst: pixelizam.com

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close