Tech

Pošast današnjice: Mobiteli uništavaju generaciju Z

Današnji su tinejdžeri zatvoreniji i manje neovisni od prijašnjih generacija, a ta promjena odgovara trendu eksplozije pametnih telefona nakon 2012. godine.


Umjesto da izlaze i trude se biti što više odvojeni od roditelja, ova post-milenijalna generacija ostaje doma i druži se na Snapchatu te je sve nesretnija, prenosi Fortune.

Psihologinja Jean Twenge za Atlantic je objavila statističke podatke prema kojima maturanti danas provode manje vremena vani nego što su to osmaši činili 2009. godine. Samo 56 posto maturanata bilo je u vezama prije dvije godine, dok je to kod generacije X i ‘baby boomera’ bilo 85 posto. Broj tinejdžera koji se svaki dan druže s prijateljima od 2000. godine u SAD-u je pao za 40 posto. Isti ti tinejdžeri koji su pred faksom danas i rade puno manje. Tako posao danas ima samo 55 posto maturanata, dok je to krajem ’70-ih bilo 77 posto. Isto tako i manje voze te se manje i kasnije počinju upuštati u seksualne odnose. Iz toga proizlazi pozitivna nuspojava – manji broj trudnoća u tinejdžerskoj dobi. Piše 24sata.hr

Više na 24sata.hr


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close