KolumneVijesti

Lika Clubbing i Moj Posao vam traže posao u Lici!

Nezaposlenost je u Hrvatskoj tema oko koje se već godinama mediji svakodnevno interesiraju, ističući ju kao problem ili rješavajući taj problem.

Putem našeg portala odlučili smo se za doprinos pri rješavanju tog problema. Jučer smo dogovorili suradnju s vodećim portalom za zapošljavanje u Hrvatskoj – MojPosao.net. Poznati portal za zapošljavanje, savjetovanje pri zapošljavanju ujedno je i centralno mjesto tržišta rada u Hrvatskoj. S radom je počeo 2000. godine a iz godine u godinu bilježi sve veći broj objavljenih natječaja.

Izuzetno nam je zadovoljstvo da ćete od danas zbog ove suradnje –  na našem portalu svakodnevno  moći pretraživati poslove koji se nude u Hrvatskoj ali i Ličko-senjskoj županiji.

S desne strane portala nalazi se rotirajući banner putem kojeg možete čitati osam aktualnih poslova.

Aktualni oglasi za posao u Lici:

  • UGOSTITELJSKI OBRT “VILA VELEBITA” u Rudanovci trenutno ima otvoren natječaj za četiri radna mjesta iz kategorije “Turizam i ugostiteljstvo”
  • GEO-MG iz Otočca u potrazi je za geodetskim tehničarom za geodetsko premjeravanje terena. Uvjeti su srednja stručna sprema, poznavanje engleskog jezika te znanje rada u AutoCAD-u.

Najtraženija zanimanja u 2014. bila su: konobar, programer, prodavač, kuhar, prodajni predstavnik, frizer, knjigovođa, komercijalist, administrator te vozač kamiona. S obzirom na vrstu zaposlenja, u 2014. od ukupno objavljenih oglasa njih 58 posto odnosilo se na stalni radni odnos, što je tri posto više nego u 2013. godini. U 50 posto oglasa nudila se mogućnost zaposlenja na određeno vrijeme.  Tijekom 2014. godine poslodavci su najčešće tražili kandidate sa srednjom stručnom spremom – u 50 posto oglasa srednja stručna sprema je bila uvjet za dobivanje posla.  Što se tiče poznavanja stranih jezika, u 54 posto oglasa tražilo se poznavanje stranih jezika. U najvećem broju oglasa tražilo se napredno znanje engleskog jezika (57 posto oglasa), a osnovno poznavanje engleskog jezika tražilo se u 18 posto oglasa. Profesionalno poznavanje engleskog jezika navedeno je kao uvjet u 11 posto oglasa. Ostali jezici su manje zastupljeni.  Informatičke vještine kao uvjet za dobivanje posla navedene su u 33 posto oglasa i pritom su poslodavci najviše tražili poznavanje rada u Wordu i Excelu. U gotovo polovici oglasa tražilo se radno iskustvo (47 posto) i to prosječno dvije godine i 9 mjeseci.

Zaposlite se putem portala MojPosao.net i Lika Clubbinga!

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close