Izdvojeno

PORUKA REDAKCIJE LIKA CLUBA: Pozivamo vas na empatiju i zajedništvo, ne tragajte za oboljelima

U ovim teškim vremenima borbe s koronavirusom, koji je stigao i u Ličko-senjsku županiju, portal Lika Club poziva sve čitatelje na empatiju, suosjećanje i zajedništvo.


Na našim društvenim mrežama sve češće se prozivaju i osuđuju oboljele osobe u Ličko-senjskoj županiji, traži se objava njihovih identiteta i na taj način se šire strah, panika i dezinformacije. Iz tog razloga smo na našoj Facebook stranici i u Viber zajednici obrisali komentare i poruke u kojima se spominju imena i prezimena osoba zaraženih koronavirusom.

Razumijemo da u ovom trenutku svi osjećate zabrinutost, kako za sebe, tako i za svoje bližnje, no stvaranje nepotrebne panike je ono što ovu situaciju može samo pogoršati. Nadležne službe će se pobrinuti da sve osobe koje su bile u kontaktu s oboljelima budu izolirane i nema potrebe da ih sami “tražimo” na društvenim mrežama. Također, ne vjerujte glasinama koje se u ovo vrijeme šire poput požara i pažljivo pratite priopćenja iz službenih izvora koja svakodnevno objavljujemo na našem portalu.

Kako prozivanje može zaraženu osobu dovesti u nepovoljnu poziciju, molimo vas da ih ne prozivate imenom i prezimenom i mjestom prebivališta. Svi takvi komentari na našim društvenim mrežama će, kao i do sada, biti obrisani bez upozorenja. Zaražene osobe nisu krive što su oboljele i već sutra bi se netko od nas ili naših najmilijih mogao naći na njihovom mjestu. Zato ne dozvolimo da strah nadvlada zdravi razum i pružimo podršku onima kojima je u ovom trenutku najteže.

Također, zbog kolanja raznih službenih informacija proteklih dana, naglašavamo kako mi Priopćenja od strane službenih institucija i stožera Civilne zaštite samo prenosimo, kao što to rade svi nacionalni mediji u Hrvatskoj. Dakle, Priopćenja ne pišemo već ih samo prosljeđujemo javnosti. Nastavno, prenosimo ih jer podrazumijevamo da se medijima šalju točne informacije, kako iz županije tako i iz drugih gradova i općina, odnosno njihovih stožera. Iz istog razloga, molimo Vas da se za dodatne informacije obraćate Stožerima Civilne zaštite, a ne nama kao mediju.

Hvala na razumijevanju.

Redakcija portala Lika Club

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov, Lika Club

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close