VijestiZdravlje

PORTUGALSKA LAĐICA U Jadranskom moru se pojavila smrtonosna meduza

Portugalska galija, odnosno portugalska lađica koja spada u skupinu žarnjaka, ali zapravo nije meduza, pojavila se posljednjih tjedana na talijanskoj obali Jadranskog mora, između gradova Pescare i Barija, piše Glas Istre.


Ova životinja je smrtonosna, a zbog svog izgleda privlači pažnju kupača, pogotovo onih najmlađih

Živi na površini mora, doseže veličinu od 28 do 30 centimetara, a čovjeku može dodirom nanositi strašnu bol, točnije ubodom izaziva jaku bol, a može dovesti i do srčanog udara i posljedično smrt – piše Glas Istre.

Talijanski mediji prenose kako je opasna portugalska lađica, znanstvenog imena Physalia physalis, tropska morska vrsta, koja može biti i smrtonosna, a zbog čega su stručnjaci odmah upozorili ljude da se udalje čim je vide. U Italiji je prije par godina zabilježen i smrtni slučaj kada je preminula žena koja je dirala tu životinju.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Wikimedia Commons

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close