Scena

Poražavajuće istraživanje: Muškarci se samo prave da puno rade

Zaposlenici su prilikom istraživanja otkrili kako šefovi od njih traže da im budu na raspolaganju u gotovo svakom trenutku


42 posto muških zaposlenika su rekli kako zaista i jesu dostupni šefovima svaki put kad ih zovu, dok je 31 posto njih priznalo kako su smislili način kako prevariti šefove i uvjeriti ih da zaista rade, ali umjesto da rade vrijeme provode sa svojim obiteljima ili prijateljima.

Za razliku od njih, samo 11 posto žena zaposleno u toj tvrtki je glumilo da radi, a čak 44 posto njih su same priznale šefovima da su radile manje.

Jedno od mogućih objašnjenja zašto muškarci više od žena vole glumiti da rade jest, kako je otkrilo istraživanje, to što se misli kako je ženama teže balansirati između posla i obitelji. Menadžeri pak tu moraju dosta paziti kako im ne bi ugrozili njihova prava, što naravno ide na ruku muškarcima kojima je to prilika da ‘umaknu’ šefovim pogledima.

Cijeli članak pročitajte na express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close