VijestiPolitika

Popunjena poduzetnička zona: Ogulin ostaje bez zemljišta za investitore

Uz tvrtku Bjelin, koja će kroz investiciju od milijardu kuna otvoriti nove pogone i u njima čak 600 radnih mjesta, interes za investiranje i otvaranje proizvodnih pogona u Ogulinu iskazalo je još nekoliko velikih tvrtki, pa je na području Ogulina ponestalo raspoloživog zemljišta za ulaganje, piše Gradonačelnik.hr

Gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović i predsjednik Uprave tvrtke Bjelin d.o.o. Stjepan Vojinić su prošli tjedan u prostorijama Poduzetničke zone Ogulin potpisali ugovor o kupoprodaji još jednog velikog dijela zemljišta u Poduzetničkoj zoni Ogulin.

Podsjetimo, tvrtka Bjelin već danas posluje u Bjelovaru i Ogulinu (otud naziv Bjelin, prva tri i zadnja tri slova iz imena ovih gradova) gdje zapošljava ukupno 602 djelatnika. U Ogulinu zapošljava 350 djelatnika, i to u staroj poslovnoj zoni gdje su poslovali bivši DIP-ovi. Ondje proizvode troslojni parket, brikete i hrastove i jasenove lamele.

Ova zona je u potpunosti popunjena zbog čega je tvrtka Bjelin i kupila zemljište u novoj poduzetničkoj zoni kako bi tamo mogla izgraditi dodatne proizvodne pogone. Uz već postojeće proizvodne pogone ova tvrtka na području Ogulina namjerava investirati dodatnih milijardu kuna i to isključivo iz vlastitih izvora, bez korištenja banaka ili institucionalnih ulagača. Kroz ovu investiciju će se izravno otvoriti 600 novih radnih mjesta.

Nakon što je tvrtka Bjelin u siječnju ove godine kupila 224.000 m² zemljišta u novoj ogulinskoj poduzetničkoj zoni u lipnju je kupila još dodatnih 100.000 m² te je time u potpunosti ostvarila uvjete za provedbu svoje investicije vrijedne milijardu kuna, a koja se sastoji od izgradnje tvornice podnih obloga Woodura i Nadura, tvornice HDF-a te izgradnje logističkog centra. Na investicijskom projektu su već započeti zemljani radovi, a ukupno će se radovi provoditi još idućih sedam godina. Prve tvorničke hale bi trebale biti gotove do početka 2019. godine, kada bi krajem iste godine krenula nova zapošljavanja. Kroz ovu investiciju će se izravno otvoriti 600 novih radnih mjesta.

Pročitajte više na Gradonačelnik.hr

 

Izvor: Gradonačelnik.hr | Foto: Wikipedia

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close