VijestiScenaTurizam

Popularni Jole glavna je zvijezda Dočeka Nove 2020. godine u Novalji!

Nakon bogate ljetne sezone i raznovrsnih jesenskih događanja, u Novalji su započele pripreme za najluđu noć u godini.


Nastupi vrhunskih zabavljača i glazbenika obilježit će kraj ove godine u Novalji, a već je poznato i ime izvođača koji će nastupiti na tradicionalnom dočeku Nove godine na Trgu Bazilike.

Građane Novalje i njihove goste u novu 2020. godinu uvest će jedan od najpopularnijih domaćih pjevača i zabavljača današnjice – Jole, najavila je Turistička zajednica Grada Novalje.

Joško Čagalj, poznat i pod nadimkom Jole, rođen je 15. veljače 1972. godine u Heilbonnu u Njemačkoj. Glazbenu školu je počeo pohađati s pet godina, a nakon petog razreda osnovne škole školovanje nastavlja u Zagvozdu. Dolaskom srednje škole seli u Split, gdje ostaje živjeti i do današnjih dana.  Od 1988. počinje nastupati po splitskim klubovima, prateći tada već poznata glazbena imena Tedija Spalata, Dražena Zečića i Vinka Cocu. Na jednom od tih mnogobrojnih nastupa zapazio ga je poznati hrvatski hitmaker Tonči Huljić i rodila se obostrana naklonost koja traje do današnjih dana. Huljić 1998.g. na festivalu Melodije Hrvatskog Jadrana piše pjesmu „Duša od papira“, Jolin prvi singl u karijeri koji postaje ogroman hit  i pjesma koja mu je otvorila vrata u svijet glazbe. Sljedeće godine Jole izdaje debitantski album, Jednina i množina. Slijedili su albumi Sve su žene lijepe (2001.), Otključano! (2004.), Retrorama (2005.), Zlatna kolekcija (2007.) Odijelo (2009.). Remek dijelo (2014.). te ‘Pijanica nisam (2015.).  Svih ovih godina, Jole je došao na glas ponajboljeg zabavljača u Hrvatskoj glazbi, a poznat je i kao čest glazbeni gost na vjenčanjima naših proslavljenih sportaša, te kao čovjek koji svira na maskenbalima, ribarskim feštama i sl. Kaže da mu je u životu jedna od najnezaboravnijih stvari i turneja za hrvatske iseljenike po SAD-u, Kanadi, te Australiji, navedeno je u biografiji popularnog pjevača.

Grad Novalja i Turistička zajednica Grada Novalje pozivaju na novogodišnju proslavu koja će se održati u subotu 31. prosinca 2019. godine na Trgu Bazilike s početkom u 22 sata.

Nove zanimljivosti  o novogodišnjim događanjima u Novalji pratite uskoro na našem portalu.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close