VijestiTurizam

Popularni hrvatski kolač ima svoj festival

U Jaškovu kraj Ozlja drugu godinu za redom održati će se “Štrudlafest”.


Ova slatka priča svoj početak dobila je 2015. godine nakon izrade najduže štrudle na svijetu koja je sa svojih 1479,38 metara ušla u Guinnessovu knjigu rekorda. “ŠtrudlaFest” je festival slasnih okusa, eno-gastro manifestacija kojoj je cilj brendiranje gastronomije Karlovačke županije, očuvanje i populariziranje tradicionalne gastronomije i proizvoda karlovačkih gospodarstvenika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Drugi po redu “ŠtrudlaFest” održat će se u nedjelju, 3. rujna s zanimljivijim i bogatijim sadržajima. U središtu pozornosti svakako će biti amatersko i profesionalno natjecanje u pripremi štrudle, no jednako zanimanje privući će i besplatne gastro radionice za djecu i odrasle na kojima će svi zainteresirani moći saznati tajne najslavnije savijače na svijetu iz prve ruke.

U ponudi će biti i preko 50 punjenja omiljenog kolača, a svoje će proizvode predstaviti i četrdesetak lokalnih OPG-ova.

Više informacija o događaju doznajte ovdje.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close