Lifestyle

Popularni HRELIĆ i dalje najposjećeniji u Zagrebu

Tri mjeseca od početka rada Sajma automobila Zagreb subotama, kao dodatnim radnim danom, uz već ustaljene nedjelju i srijedu, odaziv posjetitelja sve je veći i gotovo da je nadmašio sve sportske, zabavne i kulturne pripredbe u glavnom gradu zajedno, izračunali su u upravi ove izlagačke manifestacije, smještene na Jakuševcu kod vojarne Croatia.

To se posebice odnosi na Hrelić, jedan od najvećih sajmova rabljene robe u ovom dijelu Europe, koji je privukao
izniman broj posjetitelja, ali i ono što je značajno samih izlagača.

– Subota je postala, unatoč činjenici da se ustaljuje kao radni dan sajma tek tri mjeseca, iznimno popularna i među posjetiteljima i među izlagačima, pa mogu slobodno reći da je čak i posjećenija od uvriježene srijede za dolazak na Hrelić. Sretni smo što su subotu kao radni dan Sajma automobila Zagreb prepoznali i vlasnici vozila te sve više dolaze i subotom, odnosno već na početku vikenda prodavati svoja vozila iz cijele Hrvatske – pojašnjava Miroslav Filipčić, direktor Sajma automobila Zagreb, najveće izlagačke manifestacije te vrste u Europi.

Da je sajam postao popularno mjesto gdje se od nedavno subotama može nabaviti, ali i prodati gotovo sve, znaju i
mnogi izlagači. Dio njih sve donedavno je prodavao svoju robu na divljim buvljacima po Zagrebu; Dubravi, Borongaju ili Zapruđu, no prodajnim mogućnostima Hrelića, čija je tradicija sajmovanja dulja od 43 godine, nisu mogli odoljeti.

Među njima je i Zagrepčanin Božidar Debogović (65). Više od dvadeset godina sam prodavao na “divlje” po cijelom Zagrebu, gdje su bili divlji buvljaci, a od kada je uvedena radna subota, došao sam na Hrelić.

– Prodajem najviše umjetničke slike i rado ću dolaziti na ovaj sajam jer pruža ono što trebam – ocjenjuje prodavač Debogović radne subote na najvećem sajmu rabljene robe ovih prostora.

Pogodnosti prodaje rabljenih vozila tijekom vikenda, s početkom u subotu ujutro pa sve do nedjelje iza podneva otkrio je Stjepan Šoštarić (57) iz Siska. Čim je doznao da se na Sajmu vozila mogu prodavati od nedavno i subotama, odmah je došao okušati svoju sreću kao prodavač.

– Saznao sam s jednog internet portala da je Sajam počeo raditi subotama i došao sam iskoristiti početak vikenda za prodaju svoje opel corse. Evo ako netko želi, prodajem je za 1.300 eura – iskorištava sve kanale prodaje vozila Stjepan Šoštarić, kojemu nije bio problem krenuti iz Siska u rano jutro na prodaju u Zagreb.

Sajam automobila Zagreb prostire se na 250 tisuća četvornih metara prostora, a uz Hrelić, sajam rabljene robe, na sajmu se prodaju i kupuju rabljena osobna te gospodarska vozila kao i kamioni, autobusi i strojevi.

Sajam bilježi ponudu od 2 do 3 tisuće osobnih i stotinjak ostalih vrsta vozila tijekom vikenda, a taj broj bi trebao biti
posebice u porastu subotom jer je svim prodavačima vozila kao i posjetiteljima, besplatan ulaz na Sajam.

– Od sajma, pružanjem svojih usluga ili prodajom proizvoda danas živi oko dvije tisuće ljudi, što dovoljno govori kolika je snaga ove manifestacije, koja ima više posjetitelja tijekom godine nego kada se zbroji većina sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija u Hrvatskoj zajedno. Nedjeljom nas posjećuje u prosjeku 40 tisuća ljudi, a zadovoljni smo što je i radna subota protiče u odličnom odazivu i posjetitelja i izlagača ne samo iz Zagreba nego i cijele Hrvatske– ocijenio je direktor Sajama automobila Zagreb.

Tekst: zagrebinfo.hr

Foto: Sajam Automobila Zagreb


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close