VijestiTech

Popularna aplikacija za uljepšavanje na meti kritika

Na brojnim profilima ovih dana ste mogli vidjeti kako su vaši prijatelji doživjeli razne anime preobrazbe, a za sve je ‘kriv’ viralni uspjeh kineske aplikacije Meitu.


Iako je već dulje popularna u Kini, u posljednje vrijeme je otkrivena i u našem dijelu svijeta te je postala ogroman hit, a osim što su ukrašavali sebe, korisnici su njome kreirali i sulude fotografije brojnih poznatih ličnosti.

Meitu je dostupan za iOS i Android, a u aplikaciji, kao i u brojnim drugima, možete napraviti makeover. No, aplikacija je postala hit zbog efekta u kojem fotografije izgledaju kao da su crtane rukom, a vi ćete dobiti velike oči, glatku kožu i rumene obraze. Tu je i niz filtera, a konačnu kreaciju možete naravno podijeliti na društvenim mrežama. Tvrtka koja stoji iza ove aplikacije proteklih je godina objavila niz aplikacija za uljepšavanje, a navode da imaju 456 milijuna korisnika u svijetu.

Kako joj je skočila popularnost, aplikacija se našla i na meti kritika zbog ogromnog broja podataka koje prikuplja u pozadini, poput vaše lokacije i broja telefona i mogućnosti da se automatski pokrene pri uključivanju uređaja. To je potaknulo mnoge stručnjake da se pitaju što Meitu radi sa svim tim podacima, ali iz kompanije su za CNET rekli kako podatke ne prodaju, a da za iOS verziju traže samo ono što je i u Appleovim smjernicama. Kako Google Play servisi nisu dostupni u Kini, aplikacija treba zaobilaznim putem preko dodatne aplikacije slati push notifikacije.

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: Meitu

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close